Restauracja Werbena
W Herbarium pielęgnujemy kuchnię zaprzyjaźniona z naturą, serwujemy naszym Gościom dania przygotowane w oparciu o coś więcej niż zdrowe produkty i smaczne przyprawy. Podąża za tym filozofia zdrowego trybu życia, holistycznego podejścia do żywności i naszego organizmu.

Podczas przygotowywania posiłków używamy wyłącznie naturalnych składników oraz ziół pochodzących z hotelowego ogrodu. Hotelowa kuchnia dysponuje profesjonalną dojrzewalnią mięs i wędlin. Warto wiedzieć, że przez całe wieki w takich urządzeniach dojrzewały kindziuki i inne wędliny, mięsa oraz sery. W ofercie mamy również produkty z wędzarni opalanej drewnem czereśniowym. Naszm gościom szczególnie polecamy ciekawe dania, których składnikami są zapomniane już staropolskie warzywa takie jak jarmuż i topinambur, który był podawany przez nadwornego kuchmistrza króla Stanisława Augusta Poniatowskiego w sosie na bazie rosołu z masłem i cytryn. Warto spróbować tego dawno zapominanego warzywa w nowej odsłonie proponowanej przez naszego Szefa Kuchni. Zgodnie z ideą Slow Food odkrywamy smaki już zapomniane oraz promujemy regionalne produkty.
Na życzenie naszych Gości przygotowujemy również dania dostosowane do wyjątkowych potrzeb dietetycznych (bezglutenowe, bezmleczne, wegańskie). Restauracja Werbena to nie tylko uczta dla podniebienia, ale także dla pozostałych zmysłów: designerskie wnętrze i panoramiczne widoki na park zachwycą nawet najbardziej wymagających Gości.
W sezonie wiosenno-letnim posiłki serwujemy również na tarasie ze wspaniałym widokiem na jezioro.