PL
WIOSNA
Rodzaj dania:

Przystawki

Tatar z polędwicy / dymka / masło pszczelarza / chleb na zakwasie

Pikantny tatar z polędwicy wołowej podany z krojoną cebulą dymką i sezamem, masłem

z dodatkiem pyłku kwiatowego oraz chlebem na zakwasie żytnim | 100/250g

Tatar z jelenia / cebula / chleb na zakwasie

Klasycznie przyprawiony tatar z polędwicy z jelenia podany z marynowanymi cebulkami oraz chlebem

na zakwasie 100/250g

Pstrąg z zielenicy / lin / cytrusy

Pstrąg łososiowy marynowany w sepii z musem z jeziornego lina, podany na majonezie

z podwędzanych cytrusów i kawiorem z pstrąga 100/230g

Sosna / wędzony twaróg / ziemniak / maślanka

Sałatka z orzeszkami piniowymi, smażonymi pulpecikami z twarogu i ziemniaków,

podane z karmelizowaną wiejską maślanką 280g

Zupy

Bulion wołowy / ravioli truflowe / warzywa brunoise

Aromatyczny bulion z długo gotowanej, pieczonej ekologicznej wołowiny, podany z ravioli

nadziewanym grzybami i truflą oraz smażonymi warzywami brunoise 300ml

Krem z kalarepy / palone masło / strączki

Krem z młodej kalarepy i mleka kokosowego, podany z mini pierożkami z palonym masłem

oraz marynowanymi warzywami strączkowymi 300ml

Dania Główne

Sandacz / rybne churros / brokuł / chrzan

Filet z sandacza podany ze smażonym rybnym churros, marynowanym brokułem w orzechach

oraz sosem na bazie wiosennego chrzanu 170/420g

Udko z kaczki / jabłko / żurawina / majeranek

Długo pieczone udko z kaczki podane z podwędzanym jabłkiem, purée z żurawiny

oraz majerankowym chipsem 200/430g

Pierś z kurczaka kukurydzianego / sałata / pomidor / sos cezar

Grillowana pierś z kurczaka kukurydzianego, podana z pieczoną sałatą rzymską, sosem cezar

na bazie anchois i kaparów, pieczonymi pomidorami oraz dojrzewającym serem 190/400g

Stek z golonki / gorczyca / topinambur / nowalijki

Stek z długo gotowanej golonki z świnki rasy puławskiej podany z piklowaną gorczycą, kremowym

puree z topinamburu oraz smażonymi nowalijkami 160/450g

Stek z polędwicy wołowej / tarta ziemniaczana / czarny czosnek

Stek z polędwicy wołowej bastowany masłem ziołowym, podany z nadziewanym purée

ziemniaczanym, tartą oraz sosem z czarnego czosnku i pietruszki 200/450g

Burger / wołowina / ser / cumberland / rukola

Karkówka wołowa z sercem wołowym, podana w maślanej bułce, z podwędzanym serem, rukolą

oraz sosem na bazie żurawiny i chrzanu 200/390g

Kuchnia Roślinna

Ziemniaczana tarta / brokuł / nowalijki

Pieczona tarta nadziewana puree ziemniaczanym podana z pieczonym brokułem

w orzechach oraz smażonymi nowalijkami 380g

Sałata rzymska / tofu /pomidor / gorczyca

Pieczona sałata rzymska podana ze smażonym tofu w sezamie, pieczonymi pomidorami,

czerwoną cebulą oraz piklowaną gorczycą 400g

Strączki / sosna / cytrusy

Sałatka z piniowych orzeszków sosnowych podana z marynowami strączkami oraz sosem

z wędzonych cytrusów 220g

Wege burger / podwędzany ser / cumberland / rukola

Kotlet na bazie białka grochu i soi, podany w maślanej bułce z podwędzanym serem,

rukolą oraz sosem na bazie żurawiny i chrzanu 150/350g

Desery

Kalafior / kokos / fistaszki / gruszka

Kremowy jogurt kokosowy podany z musem z kalafiora oraz białej czekolady, pieczonymi fistaszkami oraz marynowaną w przyprawach korzennych gruszką 190g

Fondant / dynia / wiśnia

Klasyczny fondant z płynną czekoladą podany z sosem dyniowym oraz lodami wiśniowymi 240g

Tarta korzenna / beza / pomarańcza / rum

Korzenna tarta podana z czekoladą, opalaną bezą, puree z pieczonych pomarańczy oraz lodami rumowymi 170g

Skontaktuj się z nami

 

 

Restauracja Werbena

czynna codziennie 13:00 -22:00

Rezerwacja stolika

+48 52 30 77 000

restauracja@herbariumhotel.pl

restauracja Werbena dostęna jest również dla Gości nienocujących w hotelu