PL
jesień
Rodzaj dania:

KLASYKI WERBENY

Przystawki / KLASYKI WERBENY

Lubczyk / polędwica siekana / marynowane grzyby / żółtko

Tatar z siekanej polędwicy wołowej podany z marynowanymi grzybami leśnymi, żółtkiem

w oleju lubczykowym oraz wiejskim pieczywem 100/160g

Natka / bulion z wielu mięs / udko z kaczki / marchew / makaron

Rosół gotowany z wielu mięs podany z udkiem z kaczki, marchewką paryską oraz makaronem

w towarzystwie natki pietruszki 350g

Szczaw / jajko marynowane / śmietana / ziemniaki

Krem ze szczawiu podany z kwaśną śmietaną, marynowanym jajkiem w lubczyku oraz ziemniakami 350g

Dania główne / KLASYKI WERBENY

Lawenda / udko z gęsi / kluski / buraki

Konfitowane udko z gęsi podane ze smażonymi burakami z żurawiną, kluskami oraz sosem lawendowym 300/650g

Tymianek / polędwica wołowa / frytki stekowe / sałatka

Stek z polędwicy wołowej podany z sosem tymiankowym, frytkami z sosem ziołowym

oraz sałatą z sezonowymi warzywami 190/400g

Koperek / sandacz / puree / kalafior

Smażony filet z sandacza podany z kremowym puree ziemniaczanym, sosem koperkowym

oraz kalafiorem w sosie polskim z gotowanych jajek 180/500g

Desery / KLASYKI WERBENY

Wanilia / fondant / czerwona porzeczka

Czekoladowy fondant na ciepło podany z sosem waniliowym oraz konfiturą z czerwonej porzeczki 220g

Czarny bez / sernik / owoce

Sernik w stylu nowojorskim podany z kremem z owoców czarnego bzu oraz owocami 300g

JESIENNE INSPIRACJE

Przystawki / JESIENNE INSPIRACJE

Cząber / jeleń / grzyby / zielony pieprz

Szarpana karkówka z jelenia podana w sosie grzybowym, z majonezem z zielonego pieprzu oraz chipsami z cząbru 100/200g

Kolendra / jesiotr / paprykarz / papryka

Paprykarz z ryb słodkowodnych z pieczoną papryką podany z wędzonym jesiotrem oraz mini

papryką marynowaną w kolendrze 75/200g

Estragon / burak / “fjut” / czarny bez

Tatar z buraka z orzechami w emulsji z kujawskiego syropu z buraków cukrowych, majonezem

z estragonu oraz galaretką z owoców czarnego bzu 180g

Dania Główne / JESIENNE INSPIRACJE

Jałowiec / policzek z dzika / korbol / kasza gryczana / jarmuż

Długo pieczone policzki z dzika w sosie jałowcowym podane marynowaną dynią, krokietem z białej kaszy gryczanej oraz chipsami z jarmużu 150/400g

Rozmaryn / sum / rzepa / bataty

Smażony filet z suma podany w śmietanowym sosie rozmarynowym, pikantnym puree z batatów

oraz sałatką z rzepy i orzechów 180/450g

Szałwia / kurczak kukurydziany / smażony ser / sałata rzymska

Filet z kurczaka kukurydzianego podany z sałatą rzymską doprawioną dresingiem szałwiowym

i świeżymi warzywami oraz kruchą tartą wypełnioną smażonym serem 240/500g

Desery / JESIENNE INSPIRACJE

Mięta / ptyś / czekolada / owoce leśne

Ptyś pieczony z kruszonką z kremem z belgijskiej czekolady, chipsami czekoladowymi z miętą

oraz konfiturą z owoców leśnych 220g

Kuchnia Roślinna / JESIENNE INSPIRACJE

Natka / rigatoni / grzyby / parmezan

Makaron rigatoni podany w sosie z grzybów leśnych, natką pietruszki oraz parmezanem 400g

Jarmuż / kasza gryczana / kalafior / rzepa

Krokiety z kaszy gryczanej z pieczonym kalafiorem podany z sałatką z rzepy oraz chipsami

z jarmużu 350g

Kolendra / papryka / tarta z serem smażonym / bataty

Pieczona tarta z serem smażonym podana na pikantnym puree z batatów, oraz papryką

marynowaną w kolendrze 400g

Skontaktuj się z nami

 

 

Restauracja Werbena

czynna codziennie 13:00 -22:00

Rezerwacja stolika

+48 52 30 77 000

restauracja@herbariumhotel.pl

restauracja Werbena dostęna jest również dla Gości nienocujących w hotelu